Rekordmange rejste med Metroen i september

4. oktober 2024

Aldrig før har så mange rejst med Metroen på en enkelt måned. I september satte mere end 11 mio. passagerer sig ind i Metroen, hvilket er ny passagerrekord.

Aldrig før har så mange rejst med Metroen på en enkelt måned. I september satte mere end 11 mio. passagerer sig ind i Metroen, hvilket er ny passagerrekord.

Rekordmange passagerer rejste med Metroen i september måned. De fire linjer M1, M2, M3 og M4 havde i alt 11,2 mio. passagerer – og så mange har aldrig tidligere rejst med Metroen på en enkelt måned. Det svarer til, at stort set alle danskere har benyttet Metroen to gange i perioden.

”Det er vi selvfølgelig meget glade for. Flere og flere kan se fordelen i at komme hurtigt og nemt rundt i byen med Metroen, som er det mest bæredygtige, kollektive transportmiddel i hovedstaden,” siger direktør Hanne Tærsbøl Schmidt, Metroselskabet.

Succes for fem nye stationer

Der er ifølge Metroselskabet flere årsager til, at rekordmange valgte metroen som deres foretrukne transportmiddel i september:

”De fem nye stationer på M4 til Sydhavn og Valby er blevet taget rigtig godt imod. Der var i den første periode dobbelt så mange passagerer som forventet, hvilket viser at de mange naboer og virksomheder i områderne hurtigt har taget stationerne til sig. Herudover fortsætter vi indsatsenmed at gøre opmærksom på Metroens fordele over for de mange tilflyttere til København, så de hurtigt kan få gavn af Metroen til at komme rundt i byen,” fortæller Hanne Tærsbøl Schmidt.

Yderligere information:

Metroselskabets kommunikationsafdeling: Mail: presse@m.dk – telefon 72 42 49 01.

 

Fakta om september måned i Metroen:

  • 11,2 mio. passagerer rejste med de fire metro-linjer i september måned. Det er rekord.
  • 5 mio. passagerer rejste med M3/M4-linjerne i september – det er også rekord.
  • Søndag d. 15. september var der søndagsrekord med ca. 400.000 passagerer, bl.a. pga. halvmaraton.

Stationer med særlig stor vækst siden sidste år:

  • Bella Center: Ca. 20 pct. vækst siden september 2023, bl.a. pga. stor byudvikling lige ved siden af stationen.
  •  Lufthavnen: Ca. 10 pct. vækst siden september 2023, bl.a. pga. stor vækst i flyaktiviteten i lufthavnen.
  • De 5 nye stationer på M4 Sydhavn. Ca. 10 pct. af passagertallet på M3/M4 er i september målt på de 5 Sydhavns-stationer, der tilsammen havde ca. ½ mio. passagerer i september.