Nu er Cityringens åbningdato fastlagt

5. juli 2019

Byggeriet af Københavns nye metrolinje, Cityringen, begyndte i 2011. Nu er den så tæt på at være i mål, at den endelige åbningsdato er bekræftet. Skal du med til åbningen af Københavns nye metrolinje?

Den første etape af Københavns metro åbnede i 2002 med to forbindelser fra Nørreport til Vestamager og Lergravsgravsparken. Året efter åbnede Metroens anden etape på strækningen fra Nørreport til Vanløse, og i 2007 åbnede Metroens tredje etape fra Lergravsparken til Lufthavnen. Om blot få måneder bliver Københavns metrosystem en metrolinje rigere, når Cityringen åbner søndag d. 29. september.

”Vi har bygget Metroen til glæde for de mange passagerer, der om kort tid vil opleve, at de kan komme nemmere og hurtigere rundt i byen. Vi er meget tæt på mål og glæder os til at kunne slå dørene op. De kommende måneder skal vi have de sidste tests på plads og køre normal metrodrift, så myndighederne får mulighed for gennemføre deres arbejde med den afgørende godkendelse til at vi må køre med passagerer", siger Metroselskabets administrerende direktør, Henrik Plougmann Olsen.

”Stationerne og systemet er ved at være klar, og i de kommende måneder skal vi være sikre på, at alle tests og dokumentation er på plads og er afleveret i en ordentlig kvalitet, så myndighederne kan behandle det som led i den endelige godkendelse. Det har vi fuldt fokus på er på plads, men den
endelige garanti for åbningstidspunktet vil vi først kunne give tæt på åbningsdagen. Vi vurderer, at tidsplanen er realistisk, men det baserer sig på, at alle parter leverer en effektiv og koordineret indsats for at sikre et kvalificeret grundlag til at opnå den endelige sikkerhedsgodkendelse.”

Sæt kryds i kalenderen
Selvom der er lang vej, før de konkrete planer for åbningen er på plads, kan vi godt bekræfte, at åbningsdagen for Cityringen markeres med festivitas, så sæt kryds i kalenderen, når vi fejrer metroens udvidelse. Cityringen består af i alt 17 stationer, som fordeler sig i en ring, der går gennem både Frederiksberg og København. Den nye metrolinje forbinder kvartererne Vesterbro, Frederiksberg, Nørrebro, Østerbro og Indre By på en 15,2 kilometer lang strækning. 

Indtil åbningen
På åbningsdagen vil der være et samlet program med en masse spændende indslag. Programmet offentliggøres så småt i august med flere og flere detaljer løbende frem mod den store dag.  Du kan følge med på facebook-eventet og her på m.dk/m3.

Længere nede kan du tage et kig i vores billedgalleri, hvor du kan se, hvordan åbningen i 2002 fandt sted for 17 år siden.

I 2002 åbnede den første strækning af Københavns Metro. Vi har været en tur i gemmerne og lavet et galleri, hvor du kan se billeder fra åbningsdagen.