Billedgalleri: Pudsige detaljer ved metrobyggeriet

18. juni 2021

Detaljer, du ikke ser i den færdige metrostation

Der er mange detaljer i metrostationerne, du ikke ser som passager, da der blandt andet ikke er offentlig adgang til teknikrum og ventilationssystem. Der er også unikke anlægsmetoder, som ind imellem giver os mulighed for at tage fotos af særlige situationer eller materiale.

Et eksempel er denne avancerede form. Den bliver brugt til, når vi støber ydervæggen rundt om tunnelåbningen i stationerne.

Her ses nogle af de første installationer i teknikrummene - i dette tilfælde på Mozarts Plads. Det er ventilatorer, der bruges til at afkøle luften i teknikrummene.

Et andet sted, hvor der ikke er offentlig adgang, er den etage, der ligger lige over området, hvor et metrotog kører ind på stationen.

Lige oppe over toget ligger det, vi populært kalder ventilations-etagen. Det er en lav etage, hvor den luft, toget presser foran sig i tunnelen, kan forsvinde  op gennem store åbninger (de er dækket af plader på billedet).

Når vi udfører store støbninger, bruger vi plast til at beskytte den nye beton mod fugt, så den kan hærde korrekt. Det betyder dog også, at der af og til opstår situationer, hvor stationsrummet mere ligner en svømmehal på grund af al den blå plast, vi bruger til at beskytte støbninger.

Du kan se flere fotos i billedgalleriet fra Sluseholmen.

Mange synes, at metrobyggeriet er spændende at følge med i, men enkelte kan nærmest ikke få nok. Det må være sådan, at disse duer har tænkt, da de slog sig ned på en af vores byggepladser, hvor de nu har verdens bedste overblik over arbejdet.