Billedgalleri: Farvel til kran og et kig ned i tunnelerne

25. marts 2021

Farvel til tårnkranen

Som du måske har bemærket, så har vi fjernet den store kran på Mozarts Plads i denne uge. Det er den første af de store kraner på metroprojektet, der fjernes, og det er samtidig et tydeligt tegn på, at metrobyggeriet efterhånden er nået langt. Der skal stadig løftes materiale op og ned i stationsrummet, men det vil foregå med mindre mobilkraner.

Vi er nået langt med støbningerne i stationsrummet. Vi startede fra bunden og har arbejdet os op. Nu er vi efterhånden tæt på overfladen. De store støbninger afsluttes senere i år.

Her forbereder vi støbningen af indervægge på øverste niveau i stationsrummet. Det er på den øverste etage i stationen, det vil sige der, hvor du i fremtiden kan købe billetter samt tage rulletrapperne ned til perron.

Sådan ser der pt. ud på bunden af stationen. Bagerst kan man se udmundingen til en af tunnelerne og øverst til venstre i billedet er åbningerne op til ventilationsystemet, som er knyttet til tunnelerne.

Vi er også i gang med at støbe en plan overflade i tunnelerne ved Mozarts Plads. Det sker som en del af forberedelserne til, at vi senere i år kan begynde at lægge skinnerne i tunnelerne.