Krauseparken

I forbindelse med Metro til Nordhavn bygger vi en redningsskakt i Krauseparken på Østerbro. Skakten er forbundet til de to tunnelrør cirka 30 meter under jorden. Øverst i skakten ligger et teknikrum. 

Når redningsskakten er færdig, genskaber vi parken. Det eneste synlige af redningsskakten vil være trappenedgang og ventilationsrist.

I begyndelsen af 2020 åbner Metro til Nordhavn med metrostationerne Nordhavn og Orientkaj. Metrolinjen er en afgrening til Cityringen.

 

Vidste du, at:

  • Vi bygger to metrostationer i Nordhavn. Den underjordiske station Nordhavn og højbanestationen Orientkaj. Højbanen kan senere forlænges til Ydre Nordhavn.

  • Nordhavn og Orientkaj metrostationer får tilsammen 9.000 daglige påstigere i 2025.
  • Du kan komme fra Nordhavn til Rådhuspladsen på 8 minutter. 

 

 

Krauseparken

Frem til sommeren 2019 arbejder vi på indretning af skakten og teknikrummet samt etablering af alle de mekaniske og elektriske installationer.

Når vi er færdige med indretning og installationer, kommer vi til den sidste fase af byggeriet, hvor vi skal reetablere området og genskabe parken. 

I løbet af sommeren tilbagefører vi de vejarealer, hvor der ved byggeriets start blev foretaget ændringer for at skabe plads til lastbilkørsel til og fra byggepladsen.

Til efteråret går vi i gang med at genskabe Krauseparken, som forventes at være færdig i foråret 2020.