Tæt på stationen

På grænsen mellem Nørrebro og Nordvest finder du Nørrebro Station, som indtil 2019 har fungeret som S-togstation, men som nu har fået selskab af en underjordisk metrostation. Stationen ligger lige i nærheden af Den Røde Plads, hvor Nørrebros lokale står på skateboard, spiller musik, afholder loppemarkeder og meget mere. På tre af Cityringens stationer bliver stationsrummenes vægge beklædt med røde keramiske plader, hvoraf Nørrebro er den ene. Den røde farve er en hilsen til S-togene, som derfor også kan findes på metrostationerne København H og Østerport, hvor der ligeledes kan skiftes mellem metro og S-tog.

Fakta om Nørrebro

  • Linjer: M3

  • Indvies i slutningen af september 2019

  • Passagertal: 20.000 daglige påstigere i 2025

  • Type: Underjordisk

  • Elevatorer: To

Cityringen er åbnet!

Hovedstadens nye metrolinje, Cityringen, åbnede søndag den 29. september. Se billeder fra åbningsfesten samt de 17 nye metrostationer her.

Kommunen udvikler området omkring stationen

Arbejdet  med at installere rulletrapper og elevatorer på begge sider af S-togsperronerne er afsluttet, så det nu er lettere at skifte mellem metro og S-tog. Der er også opstillet cykelstativer i to etager, så der er god plads til trygt at efterlade den tohjulede. Der mangler nu kun at installere den sidste belysning til de overdækkede cykelstativer.

Kommunen udvikler området

Arbejdet omkring stationen er dog langt fra færdigt, da Københavns Kommune har store planer for området. Der skal blandt andet etableres små butikker under højbanen. Du kan se de oprindelige planer for området her (PDF download)