Tæt på stationen

Metrostationen ligger lige op ad Københavns Hovedbanegårds smukke gamle terminalsbygning, hvor IC-, Regional og Øresundstog blander sig med S-tog. En gangtunnel er etableret og forbinder den eksisterende station med metrostationen, hvilket gør det nemt at skifte mellem metro og de øvrige togperroner.

Under jorden er metrostationens vægge beklædt med røde keramiske paneler ligesom væggene på Nørrebro og Østerport. Farven er en hilsen til S-togene, som du kan skifte til på disse stationer. Fra metrostationen tager det kun få minutters gang at nå til store attraktioner som forlystelsesparken Tivoli, Ny Carlsberg Glyptotek eller Rådhuspladsen, hvorfra du også kan slentre videre ad Strøget. Tæt på stationen finder du også en af Vesterbros hovedpulsårer, Istedgade, der giver liv til et pulserende natteliv fyldt med barer og restauranter. I samme område finder du også det populære madmekka, Kødbyen, hvor gamle industrihaller i dag bruges som hippe restauranter og danseglade natklubber.

Fakta om København H

  • Linjer: M3 samt S-tog og regionaltog. Desuden M4 fra begyndelsen af 2020.

  • Indviet 29. september 2019

  • Passagertal: 49.000 forventede daglige påstigere i 2025

  • Type: Underjordisk station

  • Elevatorer: To

Se billeder fra åbningsfesten

Hovedstadens nye metrolinje, Cityringen, åbnede søndag den 29. september. Her kan du se billeder fra den store begivenhed.

 

Foto fra Cityringens åbning
Gangtunnel forbinder metro og DSB-terminal
D. 16. marts 2020 åbnede gangtunnelen, der forbinder metrostationen og DSB-terminalen på Hovedbanegården.