Tæt på stationen

Metrostationen ligger på Oslo Plads, som placerer sig uhyre tæt på Østre Anlægs nordlige ende. Stationen befinder sig inden for få minutters gang til smukke københavnske steder som det gamle fæstningsanlæg Kastellet eller de gule militærboligkvarter Nyboder. Tager du metroen til Østerport, bliver du – ligesom på Nørrebro og København H – mødt af røde keramiske paneler, der viser, at du kan skifte til DSB's tog og S-tog. Fra metrostationens trapper kan du hurtigt nå de øvrige transportformer på Østerport station. I starten af 2021 forventes forbindelsen via metrostationens trappe til fortovet foran Østerport Station at være klar til at lede passagerer nemmere og hurtigere til tog og S-tog. Indtil da, er der etableret en midlertidig trappe, som forbinder gangtunnelen fra metrostationen til Oslo Plads ved Østbanegade.

Fakta om Østerport

  • Linjer: M3 samt S-tog og regionaltog. Desuden M4 fra begyndelsen af 2020.

  • Indvies i slutningen af september 2019

  • Passagertal: 18.000 daglige påstigere i 2025

  • Type: Underjordisk

  • Elevatorer: To

Cityringen er åbnet!

Hovedstadens nye metrolinje, Cityringen, åbnede søndag den 29. september. Se billeder fra fejringen af de 17 nye metrostationer.

Foto fra Cityringens åbning

Sådan kommer du fra metrostationen til Østerport St.

Vi arbejder fortsat på den gangtunnel, trappe og elevator, der skal binde metrostationen og Østerport Station tættere sammen. Arbejdet forventes færdigt i starten af 2021.

Indtil gangtunnel, trappe og elevator er færdig, kan du benytte den midlertidige trappeudgang i metrostationen, hvor du kommer op på Oslo Plads ved Østbanegade.

Metrostationen har også en hovedtrappe hen mod Kristianiagade og to elevatorer. Benytter du disse, kan du derfra gå hen over stationspladsen og videre til Østerport St.

Støjregler og støjmålinger

Hvor meget må byggeriet støje?