Tæt på stationen

Metrostationen ligger på Oslo Plads, som placerer sig uhyre tæt på Østre Anlægs nordlige ende. Stationen befinder sig inden for få minutters gang til smukke københavnske steder som det gamle fæstningsanlæg Kastellet eller de gule militærboligkvarter Nyboder. Tager du metroen til Østerport, bliver du – ligesom på Nørrebro og København H – mødt af røde keramiske paneler, der viser, at du kan skifte til DSB's tog og S-tog. Fra metrostationen vil der gå en underjordisk gang, som vil give dig mulighed for hurtigt at skifte endnu hurtigere til de øvrige transportformer på Østerport Station. Gangtunnelen forventes at stå klar i fjerde kvartal 2020. Der er i første omgang etableret en midlertidig trappe, som forbinder gangtunnelen fra metrostationen til fortovet foran Østerport Station.

Fakta om Østerport

  • Linjer: M3 samt S-tog og regionaltog. Desuden M4 fra begyndelsen af 2020.

  • Indvies i slutningen af september 2019

  • Passagertal: 18.000 daglige påstigere i 2025

  • Type: Underjordisk

  • Elevatorer: To

Cityringen er åbnet!

Hovedstadens nye metrolinje, Cityringen, åbnede søndag den 29. september. Se billeder fra fejringen af de 17 nye metrostationer.

Foto fra Cityringens åbning

Sådan kommer du fra metrostationen til Østerport St.

Vi arbejder fortsat på den gangtunnel, der skal forbinde metrostationen og Østerport Station. Gangtunnelen forventes færdig i fjerde kvartal 2020.

Indtil hele gangtunnelen er færdig kan du benytte den midlertidig trappeudgang i metrostationen, hvor du kommer op på fortovet foran Østerport Station.

Metrostationen har også en hovedtrappe hen mod Kristianiagade og to elevatorer. Benytter du disse, kan du derfra gå hen over stationspladsen og videre til Østerport St.

Støjregler og støjmålinger

Hvor meget må byggeriet støje?