Tag metrobussen, når vi vedligeholder vores metro

Metroen er designet til at køre 24/7 - hele dagen og hele natten - men som alle andre jernbaner har metroen behov for løbende vedligehold af skinner, tog og signaler. Dette vedligeholdelsesarbejde kræver ofte, at dele af eller hele linjer lukkes ned i en periode, så arbejdet kan udføres sikkert. Arbejdet udføres om aftenen og natten for at påvirke så få passagerer som muligt.

Ved større eller længerevarende ændringer i metrodriften indsætter vi metrobusser. Du kan på kortene se, hvor ved stationerne du kan fange metrobussen.

Da M3 kører i de centrale bydele er der allerede alternativer til metroen, og derfor er der i udgangspunktet ikke brug for metrobusser på M3. I stedet henviser vi til eksisterende transporttilbud. Kun i særlige tilfælde indsætter vi metrobusser på M3, for eksempel ved lukninger i dagtimerne.

Grundet trafikale forhold kører der ikke metrobus til alle M3 stationer. Skal du af på Nørrebro, Aksel Møllers Have eller Skjolds Plads, skal du derfor kombinere med anden transport. Se ruten på kortet til højre.

Se info om metrobusser på M1/M2