DIN SIKKERHED ER VIGTIG FOR OS!

Din sikkerhed er vigtig for os. Derfor vil vi gerne informere dig om vores politik for beskyttelse af personlige oplysninger. Her kan du læse om, hvordan vi behandler de personlige oplysninger, du måtte have givet til os. Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​

Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​ LUK

Rejseregler og rejsegaranti

Læs mere om rejseregler og hent metroens rejsegarantifolder

Metroen, DSB og Movia har fælles rejseregler, som du kan læse mere om på DOT's hjemmeside.

Metroens rejsegaranti
Hvis der sker nedbrud i metrotrafikken, betyder det ikke, at din rejse bliver afbrudt.

I mange tilfælde bliver togene omdirigeret, så driften hurtigt genoptages. Ved større afbrydelser indsætter vi hurtigst muligt metrobusser til afløsning for togene. Busserne vil køre mellem de berørte stationer. Metrobusserne afgår fra et af de nærmeste Movia-busstoppesteder, som er mærket med metrologo.

Hvis metroen meldes en halv time eller mere forsinket, betaler vi, hvis du bliver nødt til at tage en taxa. Vi dækker din taxaregning med op til 300 kroner. I første omgang skal du selv betale taxaen, men vi refunderer din udgift.

Hent en rejsegarantifolder på stationen eller download den som PDF (så du kan skrive den ud). I folderen finder du en kupon, som du skal udfylde og sende til Metro Kundeservice sammen med den originale taxakvittering. Du kan også fremsende informationerne og uploade taxakvitteringen via kontaktformularen, som du finder under kundeservice - vælg Rejsegaranti.

Det er en forudsætning, at taxaturen er påbegyndt ved den metrostation, hvor der var forsinkelse. Metroen kan ikke i øvrigt påtage sig erstatningsansvar for omkostninger, som eventuelt følger af forsinkelsen.

Kørestolsbruger
Du kan også gøre brug af rejsegarantien, hvis du er kørestolsbruger og oplever, at der ikke er adgang til metroen, fordi stationens elevatorer er ude af drift.

Garantien gælder ikke:

  • Ved planlagte ændringer, som metroen har varslet i god tid - det vil sige senest dagen før.
  • Force majeure (det vil sige begivenheder, som metroen ikke har indflydelse på og ikke kan afværge eller forudse, og som i øvrigt har ekstraordinær karakter - såsom brand, krig, usædvanlige naturfænomener samt personpåkørsler).

Metro Kundeservice:
Metro Service
Metrovej 3
2300 København S

Mærk kuverten "Rejsegaranti"

Bemærk: Garantien gælder i tre måneder, efter taxaregningen er udstedt.

Læs om metroens driftstabilitet