DIN SIKKERHED ER VIGTIG FOR OS!

Din sikkerhed er vigtig for os. Derfor vil vi gerne informere dig om vores politik for beskyttelse af personlige oplysninger. Her kan du læse om, hvordan vi behandler de personlige oplysninger, du måtte have givet til os. Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​

Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​ LUK

Børn i metroen

Metroen egner sig godt til børn, uanset om de rejser alene eller sammen med en voksen.

Børn under 12 år rejser gratis i Hovedstadsområdet, hvis de følges med en voksen. Som voksen kan du højst medtage to børn gratis. Når et barn rejser alene eller er fra 12 til og med 15 skal det have en børne billet. Et barn, som rejser på børnebillet, må tage et andet barn under 12 år gratis med på rejsen. 
Læs om priser og billetter her

Barnevogne og klapvogne
Det er også nemt at bruge metroen med små børn i barnevogn eller klapvogn. På alle stationer er der elevator fra gadeplan til perron, og i toget er der flexområder (områderne med klapsæder) forbeholdt passagerer med barnevogne, kørestolsbrugere og passagerer med stor bagage. Du skal ikke betale ekstra for at tage en barnevogn/klapvogn med i metroen. 

Rejs med flere børn
Rejser du som voksen med en større gruppe børn, tilbyder metroen en service, der kan gøre rejsen nemmere.

På perronens gule opkaldspunkter kan du komme i kontakt med metroens kontrolrum. Du kan fortælle, hvor I befinder jer, hvilket tog I skal med, og hvor mange børn du rejser med. Kontrolrummet vil så sørge for, at dørene holdes åbne, til alle børn er inde i toget.

I toget kan du enten henvende dig til en Metro Steward eller bruge det gule opkaldspunkt til at kontakte kontrolrummet for at sige, hvor I skal af, så I er sikre på at komme af toget på en god måde.

Den gode rejseoplevelse
Mens I venter på perronen, er det vigtigt, at børnene ikke står foran dørene, når togets passagerer skal ud. Lad passagererne komme ud, inden I stiger på toget. På rulletrapperne skal I sørge for at stå til højre på trappen, så andre passagerer kan passere til venstre, hvis de har travlt.

De bedste rejsetider for større grupper er uden for myldretiden. I myldretiden gør de mange mennesker på perronen og i toget det sværere at bevare overblikket over dine børn. Det er altid en god idé at komme i god tid, så I kan få en god rejse.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Metro Kundeservice