DIN SIKKERHED ER VIGTIG FOR OS!

Din sikkerhed er vigtig for os. Derfor vil vi gerne informere dig om vores politik for beskyttelse af personlige oplysninger. Her kan du læse om, hvordan vi behandler de personlige oplysninger, du måtte have givet til os. Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​

Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​ LUK

Pressemeddelelser

Danmarks første førerløse bus i rute var en passagersucces
15. okt 2018
I maj 2018 åbnede Danmarks første førerløse bus i rute, som fase ét af i alt tre forsøg med førerløs teknologi i den kollektive bustransport. Evalueringen af forsøget foreligger nu, og den viser at borgerne er trygge ved at køre med busser uden chauffør, men at der går noget tid, inden teknologien er klar til drift i større skala.

Partnerkredsen bag forsøget, som består af Region Sjælland, Region Hovedstaden, Movia, og Metroselskabet, indviede 28. maj 2018 Danmarks første førerløse bus i rute på Sjællands Universitetshospital, Køge. Bussen kørte 65 dage i vandrehallen, hvor den fragtede 6.000 patienter og pårørende mellem ambulatorierne. Det var det første i en række af tre...

Cityringens færdiggørelse
10. okt 2018
Der er under et år til, at Cityringen åbner. For at kunne åbne den nye metrolinje næste sommer får anlægsarbejdet under jorden topprioritet. Det betyder, at der rokeres på en del aktiviteter i gadeplan.
Ikonisk graffitiværk genopstår på metrohegnet i Sydhavn
14. sep 2018
Et knap 500 meter langt graffitiværk bliver i dag indviet på metrohegnet ved Enghave Brygge, hvor byggeriet af den nye metrolinje til Sydhavn snart går i gang. Kunstnerne bag værket betegner det som Europas længste sammenhængende graffitiværk.
Metroselskabet søger om tilladelse til at udvide arbejdstiden på to metrobyggepladser
03. sep 2018
Metroselskabet ønsker at udvide arbejdstiden på byggepladserne Østerport og København H, så Cityringen kan åbne som planlagt.
Gangtunnel skal forbinde metrostationer på Kongens Nytorv
27. jun 2018
Når Cityringen åbner, bliver metrostationen på Kongens Nytorv det eneste sted, hvor alle fire metrolinjer krydser hinanden. Arbejdet med at forbinde de to underjordiske stationer giver trængsel og ændrede adgangsveje for passagererne resten af året.
Nu forsvinder det grønne metrohegn på Rådhuspladsen
06. jun 2018
I seks år har det grønne byggepladshegn omkranset metrobyggeriet på Rådhuspladsen, og københavnerne har måttet undvære halvdelen af en af byens mest centrale pladser. Men nu ryger hegnet, og Rådhuspladsen genopstår i både nye og gamle klæder.
Førerløs bus testes på Sjællands Universitetshospital, Køge
15. maj 2018
I slutningen af maj begynder den første førerløse bus at køre med passagerer i lobbyen på Sjællands Universitetshospital, Køge. Førerløse busser skal på sigt køre til og fra den nærmeste station og åbner dermed op for helt nye transportmuligheder for patienter og andre passagerer. De førerløse busser er første etape i et samarbejde mellem Movia, Region Sjælland, Region Hovedstaden og Metroselskabet, der skal udbrede den førerløse teknologi.
Samlet fokus på kundernes oplevelse i den kollektive trafik
09. maj 2018
Fremover bliver passagererne i bus, tog og metro hørt i en fælles årlig passagertil-fredshedsanalyse, hvor kundernes oplevelse er i centrum for hele deres rejse på tværs af de forskellige transportformer.
Kvalitetstillæg indføres i metroen, når Cityringen åbner
04. maj 2018
Med Cityringens 17 metrostationer får hovedstaden et nyt, sammenhængende og moderne metronet, der binder byen sammen og skaber nye muligheder. Som led i det løft af den kollektive transport blev det i 2007 besluttet, at der skal lægges et tillæg på metrorejserne.
Milepæl: Skinner forbinder Cityringen
20. apr 2018
Metrobyggeriet rundede i denne uge en stor milepæl, da der nu er skinner hele vejen rundt på Cityringen. Det blev i dag markeret under Sortedams Sø.
Passagertilvækst i metroen
21. mar 2018
2017 i punktform
Nu går byggeriet af Sydhavnsmetroen i gang
12. mar 2018
Kontrakterne på Sydhavnsmetroen er netop blevet underskrevet, så nu kan der tages fat på anlægsarbejdet. Den første byggeplads, der indrettes, bliver Enghave Brygge, hvorfra tunnelboremaskinerne senere sættes i jorden.
Det grønne metrohegn forsvinder på Kongens Nytorv
26. jan 2018
I seks år har det grønne byggepladshegn omkranset metrobyggeriet på Kongens Nytorv. Nu bliver hegnet fjernet, og det betyder bl.a. et gensyn med Rytterstatuen på Krinsen. Nedtagningen af hegnet er desuden første skridt mod en genetablering af en af Københavns mest prominente pladser.
Metroens fremtidige operatør er valgt
15. dec 2017
Metroselskabet har gennemført udbud af drift og vedligehold af metrolinjerne M1 og M2 for perioden fra den 1. januar 2019 frem til medio 2024. Metro Service A/S har vundet kontrakten.
Sydhavnsmetroen er klar til kontraktunderskrivelse
27. nov 2017
Ny metrolinje til Sydhavn vil skabe 16 mio. rejser om året i den københavnske metro. Metroselskabet har udpeget vinderne af udbuddene af Sydhavnsmetroen.
60 millioner passagerer har taget metro til lufthavnen
29. sep 2017
Metrolinjen til lufthavnen åbnede i 2007, og i løbet af de seneste 10 år har flere end 60 millioner passagerer benyttet metroen på strækningen til Københavns lufthavn.
Unik kunst rykker ind i stationerne på Sydhavnsmetroen
27. apr 2017
På den kommende metrolinje til Sydhavn rykker kunsten ned i selve stationsrummet og bliver en integreret del af arkitekturen. Det er første gang, at kunsten tænkes ind i byggeriet helt fra starten, og Statens Kunstfond har udvalgt de fem anerkendte kunstnere, som skal skabe værkerne til metrostationerne.
Passagerboom gav overskud hos Metroselskabet
24. apr 2017
Metroselskabet indgår forlig med entreprenør om Cityringen
06. apr 2017
Metroselskabet indgår forlig med anlægsentreprenøren på Cityringen, CMT. Det sker for at sikre projektets fremdrift og begrænse risikoen for forsinkelser. Med forliget stiger prisen for Cityringen med knap 4 procent, der betales inden for Metroselskabets egne rammer. Projektets tidsplan fastholdes, så Cityringen fortsat kan åbne i juli 2019.
Lærling fejres på Kongens Nytorv
31. mar 2017
Lærlingen Pashu Neoupaney har nu modtaget sit svendebrev efter oplæring på metrobyggeriet. I alt har der været lærlinge svarende til 152 årsværk på metrobyggeriet.