DIN SIKKERHED ER VIGTIG FOR OS!

Din sikkerhed er vigtig for os. Derfor vil vi gerne informere dig om vores politik for beskyttelse af personlige oplysninger. Her kan du læse om, hvordan vi behandler de personlige oplysninger, du måtte have givet til os. Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​

Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​ LUK

Metro til Sydhavn

Anlæggelsen af fem metrostationer i Sydhavn er gået i gang. Når metrolinjen åbner i 2024, bliver den sydlige del af København dermed koblet på metronettet, og der bliver skabt et endnu stærkere kollektivt trafiknet, der skal mindske trængsel og øge mobiliteten i hovedstadsområdet.

De nye metrostationer er en udvidelse af metrolinjen M4. I fremtiden kan du derfor tage metroen fra Ny Ellebjerg via Indre By og frem til Orientkaj i Nordhavn.

Bedre forbundet

Når metrolinjen til Sydhavn slår dørene op for passagerer i 2024, bliver København bundet endnu bedre sammen. Samtidig bliver det "nye" og det "gamle" Sydhavn forbundet under Sydhavnsgade, og de mange pendlere udefra får en let og hurtig adgang til metronettet fra det nye superknudepunkt Ny Ellebjerg Station.

 

Kunst i metrostationerne

På de kommende metrostationer i Sydhavn rykker kunsten ned i selve stationsrummet og bliver en integreret del af arkitekturen. Det er første gang, at kunsten tænkes ind i byggeriet helt fra starten, og Statens Kunstfond har udvalgt de fem anerkendte kunstnere, som skal skabe værkerne til metrostationerne.

Værkerne er blevet en realitet med økonomisk støtte fra Det Obelske Familiefond og Villum Fonden, mens Statens Kunstfond har stået for en indledende idékonkurrence med 10 inviterede kunstnere og på den baggrund har udvalgt de fem kunstnere, der skal skabe værkerne til stationerne.

Læs mere om metrokunsten på Sydhavnslinjen
Hver kommende byggeplads har sin egen hjemmeside, hvor du kan følge med i byggeriet. Her kan du også tilmelde dig byggepladsens nyhedsbrev, så du løbende får nyheder om byggeriet.

Følg byggepladserne her:
Havneholmen
Enghave Brygge
Sluseholmen
Mozarts Plads
Strømmen
Ny Ellebjerg