DIN SIKKERHED ER VIGTIG FOR OS!

Din sikkerhed er vigtig for os. Derfor vil vi gerne informere dig om vores politik for beskyttelse af personlige oplysninger. Her kan du læse om, hvordan vi behandler de personlige oplysninger, du måtte have givet til os. Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​

Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​ LUK

De nye metrotog

Togene på Cityringen er version 5 af de tog, som blev leveret til København i 2002. Men selvom de nye tog udefra ligner den eksisterende metro til forveksling, er der sket mange forbedringer af teknik, materialer og design. De nye tog får blandt andet bedre plads, højere topfart og hyppigere afgange end den eksisterende metro.

Indvendige forbedringer
Indvendigt i togene er der sket forskellige forbedringer. Via elektroniske display vil passagererne bedre kunne følge med i, hvor toget befinder sig i systemet. Samtidig er inventaret bygget af mere robuste materialer, og sæderne er mere hårdføre og nemmere at rengøre, end sæderne i den nuværende metro.

 

Plads til flere passagerer
Cityringens tog har samme fysiske dimensioner som togene på den eksisterende metro, men der er gjort bedre plads til de stående passagerer. Den gennemsnitlige rejsetid i metroen er fem minutter, og særligt i myldretiden er der trængsel på de mest benyttede stationer i Indre By.

Belært af erfaringerne fra den eksisterende metro er sædeopsætningen derfor tilpasset, så maxkapaciteten i et tog er på 314 passagerer mod den eksisterende metros 300 passagerer. Den nye sædeopsætning vil samtidig lette passagerflowet ved på- og afstigning.

Højere topfart og hyppigere afgange 
Cityringens tog vil både kunne køre hurtigere og hyppigere end den eksisterende metro. Cityringens tog har en topfart på 90 km/t., mens den eksisterende metros topfart er 80 km/t. Samtidig er det fuldautomatiske system forbedret, så man på stationerne kan nå helt ned på 80 sekunder mellem hvert tog i myldretiden.

 

De første tog er leveret
I alt 39 togsæt skal leveres til Cityringen og Nordhavnsafgreningen. De første prototyper er allerede leveret til Cityringens kontrol- og vedligeholdelsescenter i Sydhavnen, hvor de bliver testet. 

Det er virksomheden Ansaldo STS, der står for leverancen af tog- og styresystem på Cityringen. Ansaldo har også leveret tog- og styresystem til den eksisterende metro i København, som har dannet grundlag for nye metrosystemer så langt væk som Riyadh og Hawaii.