DIN SIKKERHED ER VIGTIG FOR OS!

Din sikkerhed er vigtig for os. Derfor vil vi gerne informere dig om vores politik for beskyttelse af personlige oplysninger. Her kan du læse om, hvordan vi behandler de personlige oplysninger, du måtte have givet til os. Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​

Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​ LUK

Sikkerhedsgodkendelse

Metroen transporterer tusindvis af passagerer, og det kræver en sikkerhedsgodkendelse baseret på omfattende sikkerhedsanalyser.

17. oktober 2002 fik metroen Jernbanetilsynets godkendelse til at begynde driften. Den endelige godkendelse kom i stand i henhold til ”Lov om Jernbanesikkerhed” af Jernbanetilsynet under Trafikministeriet.

Metroen – en ny banetype
Det tyske normsæt BOStrab blev brugt som det overordnede normgrundlag for metroens sikkerhedsgodkendelser. Årsagen var, at der ikke på det tidspunkt eksisterede et relevant dansk regelgrundlag for en bane som metroen.

Den tekniske gennemførelse af sikkerhedsvurderingen blev udført af det uafhængige, tyske certificeringsinstitut, TÜV InterTraffic med Det Norske Veritats som underentreprenør. Som assessor har TÜV haft kontrakt med Metroselskabet (tidligere Ørestadsselskabet) og har derfor været økonomisk uafhængig af leverandørerne.

Læs om