Vi gør klar til byggeriet af nye S-togs-perroner på Ny Ellebjerg

20. april 2023

For at få plads til metrobyggepladsen på Ny Ellebjerg flyttede S-banens perroner på linje F for nogle år siden længere ned mod Gammel Køge Landevej, som du kan se på billedet ovenfor. Siden da har en helt ny metrostation taget form under jorden, og vi er nu så langt med metrobyggeriet, at vi kan begynde at gøre klar til at flytte S-banens perroner tilbage igen.

Perronerne anlægges frem til efteråret 2023
Arbejdet med at bygge de nye perroner løber hen over det næste halve års tid, og det kan periodevis være støjende. Når de nye perroner står færdige, vil de hænge sammen med det fælles omstigningsområde, som vi allerede er ved at bygge ved vendepladsen. Herfra vil man let kunne skifte imellem metro, de to S-togs-linjer, fjern- og regionaltog og andre tog på det kommende trafikale knudepunkt, København Syd.

Linje F kører fortsat hvor den plejer
Indtil videre kører linje F dog hvor den plejer, og arbejdet foregår hovedsageligt inde bag metrohegnet. Vi forventer, at de nye perroner til linje F kan tages i brug i løbet af efteråret 2023, og det informerer vi naturligvis nærmere om, når de nye perroner er klar til brug.

Du kan læse mere om metrobyggeriet på Ny Ellebjerg her