Skinneslibning lukker M3 og M4 klokken 21

30. oktober 2020

Nu er det atter tid til skinneslibning på metrolinjerne M3 og M4. Fra den 1.-4. november erstattes de to metrolinjer med metrobusser fra klokken 21-06.

Fra søndag aften og gennem det meste af næste uge lukker M3 (Cityringen) og M4 kl. 21, så der kan slibes skinner på de to metrolinjer. I stedet indsættes metrobusser. Der er hver dag almindelig metrodrift fra kl. 6.00 til kl. 21.00.

Skinnerne i metrosystemet slibes for at sikre en mere glidende drift. Skinneslibning er en del af det almindelige vedligeholdelsesarbejde, som blandt andet bidrager til en behagelig rejse for kunderne og kan dæmpe lydniveauet fra metrodriften.

Skinneslibningen lukker M3 og M4 i perioden fra søndag den 1. november til onsdag den 4. november fra klokken 21-06.
Der er hver dag almindelig metrodrift fra kl. 6.00 til kl. 21.00. Mellem kl. 21-06 indsættes der metrobusser.

For at sikre at passagererne kan holde afstand, er passagerkapaciteten i metrobusserne sat ned til ca. 40 passagerer, så alle passagerer kan have en siddeplads. Dette betyder, at der ikke kan transporteres så mange i busserne, som under normale omstændigheder. Metroselskabet indsætter derfor flere busser end normalt, men vil allerede nu gøre opmærksom på at dette kan medføre længere rejsetid for passagererne, og Metroselskabet opfordrer derfor passagererne til at vælge anden transport eller at indstille sig på længere rejsetid, hvis der er mange passagerer.

Find yderligere information på https://dinoffentligetransport.dk/trafikinfo/koereplaner/kommende-aendringer/planlagte-sporarbejder-i-metroen/ og https://m.dk/rejser/se-metroens-køreplan/sporarbejde/

Yderligere information

Metroselskabets kommunikationsafdeling: presse@m.dk – telefon 72 42 49 01.