Nu testes togene på hele Cityringen

10. december 2018

Med en god fremdrift på de arkitektoniske arbejder er fokus rettet mod test af systemer og tog for at sikre, at Cityringens systemer fungerer og er sikre. Togene testes nu på hele Cityringen.

Arbejdet med de arkitektoniske arbejder skrider fornuftigt frem på Cityringens stationer, og antallet af medarbejdere er mere end tredoblet fra september til november. Vægbeklædningen er nu færdiggjort på over halvdelen af de 17 nye stationer.

Derfor er hovedfokus nu på test af systemer og tog.

”Der er sket en betydelig opmanding de seneste måneder, så der er meget synlige fremskridt i de arkitektoniske arbejder. Stationernes forskellige udtryk kommer nu for alvor til deres ret. Samtidig er der skruet op for de mange test af systemer og tog, som skal gennemføres for at opnå de nødvendige tilladelser, så vi kan få lov til at køre med passagerer næste sommer,” siger Erik Skotting, teknisk direktør i Metroselskabet.

Arbejdet med at teste Cityringens tekniske systemer og metrotog hele vejen rundt i begge tunneler fordeler sig på 39 tog, 10 delsystemer, 17 stationer, 3 skakte og over 30 kilometer spor. Der testes alt fra accelerationer til bremselængder, og det kontrolleres, at samspillet mellem tog og stationer fungerer, som det skal. Derudover testes dørsystemer, informationssystemer, ventilationsanlæg samt komfortforhold, så togene kører jævnt og stabilt. Alene togene skal gennemføre 85 forskellige tests. 
Den næste store milepæl på projektet kommer til foråret, når stationerne overdrages til Metroselskabet.

Metroselskabet rapporterer månedligt om fremdriften på Cityringen frem mod åbningen næste sommer. Den endelige dato for åbningen kan først fastlægges senere, da tilladelsen til at transportere passagerer først gives umiddelbart inden selve åbningsdatoen.

Du kan læse mere om den foreløbige status på Cityringen her