Hvor godt kender du til Cityringens stationer?

2. august 2019

Med åbningen af Cityringen følger 17 spritnye metrostationer, som fordeler sig i København og på Frederiksberg. Læs med, og bliv klogere på både beliggenhed, arkitektur og bylivet omkring stationerne.

I slutningen af september bliver København en metrolinje rigere, når Cityringen åbner d. 29. september. Hvis du bor i nærheden af en metrostation, kender du højst sandsynligt til livet omkring stationen. Men ved du også, hvad de resterende stationer og miljøerne omkring dem har at byde på?

Beliggenhed og arkitektur går hånd i hånd
Alle Cityringens stationer har hver deres udtryk, og det ses tydeligt, når du bevæger dig under jorden. Stationsrummenes vægbeklædning er inspireret af lokalmiljøet over jorden, hvor udvalgte karakteristiske kendetegn fra lokalmiljøerne i hovedstaden er trukket med under jorden for dels at give stationen personlighed samt gøre det nemmere for passagerer at kende stationerne, når de rejser med metroen.

Se stationernes placering her:

På Nørrebros Runddel er gullige vægbeklædning inspireret af de mange monumenter, som befinder sig på og omkring Assistens Kirkegård.

Få del i lokalmiljøet omkring hver enkelt station
Med Cityringens 17 nye stationer skabes en ny forbindelse, som gør det endnu nemmere at gøre brug af hovedstadens kulturelle goder og gå på opdagelse i de mange forskellige lokalmiljøer, der findes på Frederiksberg og i København. På m.dk kan du læse meget mere om hver enkelt station og måske blive inspireret til din næste tur med metroen. Cityringen kører dig nemlig lige til døren til både de store og de små oplevelser i København. For eksempel kan du stå af på Frederiksberg Allé, og gå en tur langs alléens lindetræerne, eller stå af på Gammel Strand, som er nabo til Christiansborg i hjertet af Indre By.

Bliv klogere på hver enkelt station her.

Enghave Plads er genskabt, men har også fået nye elementer tilføjet. Blandt andet syv røde bænke, der til sammen skaber 120 meter bænkeplads.

Tag en flyvetur over Cityringen
I 2018 lavede Politiken en video, som tager dig med på en virtuel flyvetur langs Cityringens 15,2 kilometer lange strækning. I videoen flyver du som en fugl i 150 meters højde henover Indre By, Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg og Vesterbro, hvor du løbende kan se, hvor stationerne er placeret samt nogle af de seværdigheder, der ligger i nærheden af stationerne.

Se videoen her.