Havneholmen Station tager form

16. februar 2023

Tager man et kig ned under overfladen og ind i stationsrummet på Havneholmen, fornemmer man det straks – en summen af liv og aktivitet. Ikke som på en travl metrostation, men et mylder af folk i gult og orange arbejdstøj, som alle med hver deres opgave arbejder målrettet på at levere en ny station til byens metronet i 2024.

Ventilationen er et kunstværk i sig selv
Næsten lige meget hvor man kigger hen, er der rør, kabler, ventilation, teknik og elektronik at se, og selvom det kan se uoverskueligt ud med de mange hundrede meter kabler og rør, der skal trækkes, så er det hele et velorganiseret puslespil. Et puslespil, som hver dag kræver stor præcision og stor koordinering af de mange medarbejdere, som bygger metroen.

Med det rette blik kan sådan et ventilationsanlæg næsten ligne et kunstværk i sig selv, som du kan se på billederne her nedenfor.

Rulletrapperne tager dig hurtigt videre
Ét af de stationselementer, som får det hele til at ligne en rigtig metrostation, er rulletrapperne. De rulletrapper, som vi alle sammen er vant til at træde ud på for at lade os transportere sikkert ned under jorden og hurtigt videre. På Havneholmen kom rulletrapperne i slutningen af sidste år, så stationen minder snart meget om en rigtig metrostation.

Tag et kig på billederne her nedenfor og knib øjnene lidt sammen – så kan du næsten se en levende station for dig. Forestil dig, at du efter en shoppetur på Fisketorvet tager rulletrappen ned i metroen og hurtigt videre til cafe-aftalen i byen, familiebesøget i Sydhavnen, biograf-besøget i Nordhavnen eller et af de mange andre gode steder, byen har at byde på.

Vidste du i øvrigt, at rulletrapperne går helt op til gadeplan på M4 Sydhavn, og at de nogle steder bliver hejst ned igennem ovenlysvinduerne på stationen? Se med her, hvordan det gik for sig, da vi for nylig fik leveret rulletrapper til en af de andre stationer på M4 Sydhavn, nemlig Sluseholmen.