Havets dyr indtager Sydhavn

12. september 2019

Mens efterårsfarverne begynder at indfinde sig hos træer og buske, så breder nye farver sig også på byggepladshegnene. Få et overblik over alle de nye værker.

Byfisk på Enghave Brygge
Den 1. september blev værket ’Byfisk – Københavns Havn’ indviet på Enghave Brygge. Kunstneren No Title har skabt et værk, som ikke blot viser det rige fiskeliv, der findes i Københavns Havn, men som også er en kommentar til byens beboere om, hvad der findes lige uden for deres dør.

Kunstværket betragtes både som street art og en felthåndbog. Det er med sine 125 meter også et af de største værker på byggepladshegnene pt.

Nordkaperen på Havneholmen
Vi bliver i det maritime hjørne, for på Havneholmens hegn kommer der også snart et værk, der er knyttet til de danske farvande. Her vil Michael Bo Jensens kunstværk ’Nordkaperen’ snart pryde det grønne byggepladshegn.

Værket skal sætte fokus på plastikforurening i verdenshavene og forestiller derfor en nordkaper fanget i et net af plastik. Nordkaperen lever tæt på de danske farvande, og værket skaber derfor en forbindelse til København og storbyens forurening.

Tre værker på Ny Ellebjerg
På Ny Ellebjerg Station vil du snart kunne opleve hele tre nye værker, som er skabt ud fra tre meget forskellige kunstneriske baggrunde, men alligevel alle har Sydhavn som udgangspunkt.

Kunstneren Malakkai vil skabe værket ’From Earth’, som med hans egne ord er ”pænt og pastelfarvet”. Det bliver et farverigt kunstværk, hvor han bruger elementer fra naturen til at skabe et billede af to væsner i en kærlig relation til hinanden. Kunstværket har fået navnet ”From Earth” for at give en forbindelse til naturen og for at binde bymennesker tilbage til naturen igen.

Anton Ian Nielsen er kunstneren bag det mangfoldige værk ”Together Again”, som også er på vej på Ny Ellebjerg. Det er et bud på og en forudsigelse af, hvordan København vil være, når den nye Cityring åbner. I denne fortolkning er Cityringen en mulighed for at skabe nye netværk af mennesker på tværs af deres geografiske, sociale og økonomiske status.

Sidst men ikke mindst er kunstneren Jacoba Niepoort kvinden bag det kommende værk ’Portrætter fra Sydhavn’, som består af close-up portrætter af udvalgte Sydhavnsbeboere. I portrætternes øjne er der gengivet mindre billeder af genkendelige symboler og lokationer fra Sydhavn, og øjnene er herved fremhævet som blikfang for resten af kunstværket.

Læs mere om kunsten på hegnene på Byens Hegns side