Guide: Slut din sommer af med manér

2. august 2019

August er den sidste officielle sommermåned, så Byen Rundt har lavet en guide til at få det sidste af sommeren med.

Elektronisk hygge til Stella Polaris i Frederiksberg Have
Kom stille og roligt i gang med august i selskab med den elektroniske festival Stella Polaris. Hvert år turnerer Stella Polaris Danmark rundt og besøger Kolding, Sønderborg, Aarhus og Frederiksberg, nærmere bestemt Frederiksberg Have. På græsset foran det store gule slot, Frederiksberg Slot, der til dagligt huser Forsvarets officersskole-elever, stimler københavnerne sammen med picnickurve og havetæpper for at tage del i den elektroniske eftermiddagshygge. Det er gratis at være med, og musikken spiller hele dagen.

Hvor: Frederiksberg Have
Hvornår: 3. August 2019 kl. 12:00 – 21:00
Pris: Gratis

Frederiksberg Have summer af elektronisk musik og sommerhygge, når Stella Polaris er i byen. Foto: Stella Polaris

Tag et smut ud af København til Louisiana Litterature
Har du brug for ro og fordybelse, er museet Louisiana det helt rigtige sted at tage hen. Hvis vejret er dårligt, kan du besøge de indendørs udstillinger, og hvis solen skinner, kan du gå tur i Skulpturparken, der omgiver museet. Derudover afholder Louisiana også litteraturfestivalen Louisiana Litterature i august, hvor museet for 10. gang inviterer til både oplæsninger, debatter og talks med kendte og mindre kendte forfattere fra hele verden. Til festivalen er der en række scener, som placerer sig både indendørs og rundt omkring i Skulpturparken, og skaber de bedste rammer for en kort flugt fra sommerræset i København.

Hvor: Louisiana, Humlebæk
Hvornår: 22.-25. august (tirs-fre kl. 11-22 / lør-søn kl. 11-18)
Pris: Alle begivenhederne til festivalen er gratis, når du har købt entré til museet.

Louisiana Museum of Modern Art åbnede i 1958 og har i godt 60 år lagt hus til et væld af udstillinger af både danske og udenlandske kunstnere. Foto: Ty Stange, Copenhagen Media Center

Smag på verdenskøkkenet til Copenhagen Cooking
Slut sommeren af med en forkælelse af ganen. I 10 dage fyrer Copenhagen Cooking & Food Festival op under gryderne og indtager den københavnske madscene. Hvert år deltager omkring 90.000 madglade mennesker i festivalens fejring af den gode mad, hvis overordnede program deler sig i to særskilte programmer. Det vil sige, at der er et program for Festivalpladsen og et program for Cooking i Byen. På Israels Plads ved Nørreport ligger festivalens centrum, Festivalpladsen, hvis program byder på åbne køkkener, workshops, madboder og debatter. Programmet for Cooking i Byen inviterer dig derimod ud i alle hjørner af København, så du kan smage på de mange facetter af den københavnske madscene og blive klogere på alverdens mad. Få et overblik over begge programmer her.

Hvor: Israels Plads og udvalgte steder i København
Hvornår: 23. august - 01. september
Pris: Gratis entré

På Israels Plads ved Nørreport ligger Festivalpladsen som et pulserende hjerte for den madglade festival. Foto: Copenhagen Cooking & Food Festival