Første tunnelboremaskine ved Ny Ellebjerg

4. november 2020

Så nåede Inge frem til Ny Ellebjerg

Natten mellem den 3. og 4. november borede tunnelboremaskinen Inge de sidste meter frem til Ny Ellebjerg. Det betyder, at metrostationerne Enghave Brygge, Sluseholmen, Mozarts Plads samt Ny Ellebjerg nu er forbundet af metrotunnel.

Pause i tunnelboringen
Tunnelboremaskinen Inge holder nu en pause i tunnelboringen. I løbet af den næste halvanden måned bliver maskinen skilt ad og transporteret tilbage til Enghave Brygge. Herfra skal hun bore det sidste stykke metrotunnel fra Enghave Brygge over Havneholmen og frem til den lille skaktbyggeplads, vi har vi siden af trafiktårnet.

Den anden tunnelboremaskine, Olivia, forventes at ankomme til metrobyggepladsen Strømmen tæt på Ny Ellebjerg i løbet af denne uge. Efter en pause skal hun bore det sidste stykke frem til Ny Ellebjerg, og derefter hun også pause med borearbejdet, da hun også skal tilbage til Enghave Brygge.

Natarbejde på Ny Ellebjerg og Strømmen
Der vil være perioder med natarbejde på Ny Ellebjerg og Strømmen, når tunnelboremaskinerne skal skilles ad og transporteres til Enghave Brygge. Dette arbejde forventes at vare frem til jul.