Enghave Brygge Station tager form

16. februar 2023

Tager man et kig ned under overfladen og ind i stationsrummet på Enghave Brygge, fornemmer man det straks – en summen af liv og aktivitet. Ikke som på en travl metrostation, men et mylder af folk i gult og orange arbejdstøj, som alle med hver deres opgave arbejder målrettet på at levere en ny station til byens metronet i 2024.

Kabler og rør i lige linjer og bløde buer
Næsten lige meget hvor man kigger hen er der rør, kabler, ventilation, teknik og elektronik at se, og selvom det kan se uoverskueligt ud med de mange hundrede meter kabler og rør der skal trækkes, så er det hele et velorganiseret puslespil. Et puslespil, som hver dag kræver stor præcision og stor koordinering af de mange medarbejdere, som bygger metroen

Perrondøre og rulletrapper er på plads
Perrondøre og rulletrapper – det er to af de stationselementer, som for alvor får en metrostation til at ligne en metrostation. Begge dele er på plads på Enghave Brygge, så hvis man tager et kig på billederne her nedenfor og kniber øjnene lidt sammen, så ser man næsten en færdig, levende station for sig. På få minutter er du videre til shopping på Fisketorvet, cafe-aftale i byen, familiebesøg i Sydhavnen eller et af de mange andre gode steder, byen har at byde på.

Vidste du i øvrigt, at rulletrapperne går helt op til gadeplan på M4 Sydhavn, og at de nogle steder bliver hejst ned igennem ovenlysvinduerne på stationen? Se med her, hvordan det gik for sig, da vi for nylig fik leveret rulletrapper til en af de andre stationer på M4 Sydhavn, nemlig nabostationen Sluseholmen.

Enghave Brygges urbane prærieland
Tager man et kig ud over overfladen og det store område, hvor vi har haft byggeplads, så ligner det næsten et stort, urbant prærieområde. Et par kraner danser deres krane-dans, mens By & Havn gør klar til det videre arbejde med at bygge områdets kanaler, byrum, promenader, veje og stræder.