Cityringen passerer afgørende milepæl

12. november 2018

Cityringen har passeret en afgørende milepæl. Det betyder, at arbejdet med test af togene og de komplicerede tekniske systemer på Cityringen kan intensiveres.

Cityringen er fortsat på sporet til at kunne slå dørene op for passagerer næste sommer. En stor milepæl er nået, og det skaber grundlag for, at der kan skrues op for test af togene og de tekniske systemer på hele Cityringen. Testene er forudsætningen for, at Cityringen kan sikkerhedsgodkendes.

”Vi har passeret en vigtig milepæl, så vi nu kan fokusere mere på Ansaldo STS’ tests og på den efterfølgende sikkerhedsgodkendelse. Cityringen er et megaprojekt, hvor der helt frem til åbningen vil være risici, der skal håndteres. Der er fortsat stor opmærksomhed på de arkitektoniske arbejder, og så venter der et stort arbejde med at gennemføre de mange tests af togene og de komplicerede tekniske systemer på Cityringen, som er forudsætningen for, at Cityringen kan godkendes til at køre med passagerer. Der er fortsat meget arbejde foran os,” siger teknisk direktør Erik Skotting.

Øget bemanding
Det største fokuspunkt for fremdriften af anlægsarbejdet er fortsat på de arkitektoniske arbejder med blandt andet at opsætte vægbeklædning, ovenlys, gulve og belysning. Hovedentreprenøren Copenhagen Metro Team (CMT) har øget antallet af arbejdere til dette område, så cirka 500 mand i øjeblikket arbejder med den arkitektoniske indretning af stationerne.

De mekaniske og elektriske arbejder er tæt på at være afsluttede, så denne risiko er så godt som elimineret. Til gengæld venter en lang række test af togene og de tekniske systemer, som er forudsætningen for, at Cityringen kan sikkerhedsgodkendes.

Metroselskabet rapporterer månedligt om fremdriften på Cityringen frem mod åbningen næste sommer. Først når selskabet har den endelige sikkerhedsgodkendelse fra myndighederne til at køre med passagerer, kan vi reelt sætte en åbningsdato på.

Du kan læse mere om den foreløbige status på Cityringen her.

Yderligere information:
Metroselskabets kommunikationsafdeling: Mail: presse@m.dk / Telefon: 72 42 49 01.