Billedgalleri: Luftfotos fra Sydhavn

1. oktober 2020

Mens septembersolen har givet lune og lyse efterårsdage, har vores luftfotograf været på vingerne for at tage billeder af alle metrobyggepladserne i Sydhavn.

Her får du et hurtigt overblik over, hvad vi laver på byggepladserne den kommende tid.

Ny Ellebjerg

På Ny Ellebjerg gør vi klar til at modtage tunnelboremaskinerne. Den første maskine - Inge - forventes at ankomme til Ny Ellebjerg i slutningen af oktober, og det bliver hendes endestation - i første omgang.

Når maskinen er nået frem, vil fronten af maskinen (selve borehovedet) blive frakoblet og hejst op, hvorefter det transporteres til Enghave Brygge. Resten af tunnelboremaskinen bliver trukket tilbage til Enghave Brygge via den nyborede tunnel.

Strømmen

Skaktbyggepladsen, der ligger sydøst for Ny Ellebjerg, har lige nu besøg af tunnelboremaskinen Inge. Hun ankom den 20. september og forlader byggepladsen i løbet af oktober, hvor hun borer videre mod Ny Ellebjerg.

Den anden tunnelboremaskine, Olivia, er over halvvejs mod Strømmen og forventes at ankomme i slutningen af oktober.

Mozarts Plads

På Mozarts Plads er vi i gang med indretningen af metrostationen. Vi har støbt en stor del af indervæggene og mangler primært områderne omkring tunnelrørene. Disse kan først støbes, når tunnelboringen mod Ny Ellebjerg er ovre. Den øverste etage i stationen blev støbt i slutningen af september.

Sluseholmen

Her er vi i gang med indretningen af metrostationen. Vi støber indervægge, og i løbet af oktober skal vi støbe en etage i den kommende station. Vi forventer også at udføre en særlig støbning til november, hvor vi skal støbe betonbjælken, der bliver en del af kunstudsmykningen i metrostationen.

Enghave Brygge

Tunnelarbejdet er fortsat i gang på Enghave Brygge. Det er herfra, at tunnelboremaskinerne bliver serviceret, og det er også her, at det udgravede materiale bliver transporteret bort fra.

Sideløbende med tunnelarbejdet er vi også i gang med at indrette metrostationen. Det er begrænset, hvor meget vi kan gøre det, mens tunnelarbejdet står på, men vi har fået støbt en del af indervæggene.

Havneholmen

Vi er i gang med at indrette metrostationen Havneholmen, hvor vi pt. støber indervægge. I løbet af efteråret begynder vi også så småt at forberede stationsrummet til at modtage tunnelboremaskinerne, som når frem i første halvdel af 2021.

Afgreningsskakt

Her ses skaktbyggepladsen, hvor vi skal koble metrotunnelerne i Sydhavn til det øvrige metronet. Skaktbyggepladsen blev oprettet, mens anlæggelse af Cityringen stod på, og her anlagde vi et afgreningskammer på strækningen mellem Cityringen og kontrol- og vedligeholdelsescentret.

Det betyder, at når tunnelboremaskinerne Inge og Olivia borer videre fra Havneholmen i 2021 og hen til afgreningskammeret, så har vi på forhånd bygget et kammer, de kan bryde igennem til, uden at det vil påvirke driften på Cityringen.