Ældste rejsekort-kunder: ”Kortet fungerer glimrende”

5. marts 2015

Turen til gymnastik, frisøren eller på familiebesøg tages med rejsekortet. Og det fungerer glimrende. Sådan lyder meldingen fra 12 af landets ældste rejsekort-brugere.

Gerda på 95 år har for nylig været i kiosken for at tanke op for 500 kroner. Hun synes, det er praktisk, at man efter en bustur kan se på rejsekort-standeren, hvor mange penge man har tilbage på kortet. Men hun synes trods alt, det var nemmere før i tiden, hvor man bare kunne købe et 10-turskort.

Salget er tredoblet
Salget af rejsekortet er tredoblet, siden salg af papklippekortene stoppede den 8. februar, og kortet fungerer da også aldeles glimrende, lyder det samstemmende fra 12 af landets ældste rejsekort-kunder i alderen 95-101 år, som Rejsekort A/S har talt med for at høre om deres erfaringer med rejsekortet.

Halvdelen af dem har en tank-op-aftale og synes, det fungerer fint. Det er rart, at man får en månedlig mail med oversigt over sine rejser, så man kan føre det ind i sit regnskab, synes Irmgard på 96 år.

”Man skal bare bruge hovedet”
Jan Martinus på 97 år bruger kortet, når han to gange om ugen skal til fysioterapeut og er godt tilfreds med, at han med rejsekortet kan tage bussen, gå til behandling eller gøre et ærinde og tage bussen hjem igen for 12 kroner.

Han bruger også kortet, når han skal i biografen eller i Operaen med sin kone og checker hende ind på sit rejsekort uden problemer. Han har endda prøvet at checke 10 ekstra personer ind på sit rejsekort en dag, han og konen skulle i Zoologisk Have med hele horden af børn og børnebørn.

Han synes, rejsekortet er meget simpelt at bruge. ”Man skal bare bruge hovedet,” som han siger, og han har aldrig glemt at checke ud.  
”Det bliver ren rutine at huske det. Ligesom med så meget andet her i livet,” siger han.

Bestil et rejsekort personligt her

Læs flere Byen Rundt-nyheder her