DIN SIKKERHED ER VIGTIG FOR OS!

Din sikkerhed er vigtig for os. Derfor vil vi gerne informere dig om vores politik for beskyttelse af personlige oplysninger. Her kan du læse om, hvordan vi behandler de personlige oplysninger, du måtte have givet til os. Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​

Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​ LUK

Stationen under jorden

Metrostationen Østerport bliver i en varm og dyb rød farve, der signalerer trafik, transport og transit.

Den røde farve går igen på tre af Cityringens metrostationer, hvor der er mulighed for at skifte til S-tog. Det gælder udover Østerport også København H og Nørrebro, ligesom den kommende metrostation ved Nordhavn Station også bliver rød.

Den dybe røde farve er derfor en hilsen til S-togene og DSB.

Stationen over jorden

Metrostationen placeres på Oslo Plads parallelt med karéen mellem Kristianiagade og Østbanegade. Parkeringsarealet inddrages til stationsforpladsen, hvor stationselementer som hovedtrappe, elevatorer og ovenlys bliver placeret.

Østerport bliver en stor omstigningsstation mellem metro, bus, S-tog og regionaltog. Der vil derfor blive etableret en underjordisk gennemgang mellem metrostationen og Østerport Station, så man nemt kan skifte mellem de forskellige transportformer. På gadeplan vil der blive plantet træer på stationsforpladsen, som spiller sammen med resten af Dag Hammarskjölds Allé. 

Se detaljeret kort over metrostationens forplads (pdf)