DIN SIKKERHED ER VIGTIG FOR OS!

Din sikkerhed er vigtig for os. Derfor vil vi gerne informere dig om vores politik for beskyttelse af personlige oplysninger. Her kan du læse om, hvordan vi behandler de personlige oplysninger, du måtte have givet til os. Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​

Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​ LUK

Lærling på metrobyggeriet

Vil du være lærling på et af Danmarks største anlægsprojekter?

Som lærling på metrobyggeriet er du med på et af Danmarks største anlægsprojekter. Der er bl.a. brug for smede, elektrikere og struktører. 

  • Der skal bores tunneler ud og bygges 19 nye stationer.
  • Der er brug for mere metro! Knap 56 mio. passagerer kørte med metroen i 2014, og i 2025 forventes tallet at være på 130 mio. passagerer.

Søg praktikplads
Hvis du vil søge om at blive lærling på metrobyggeriet, skal du udfylde en ansøgning her på siden. Som lærling bliver du ikke ansat direkte af Metroselskabet, men af en af virksomhederne på metrobyggeriet. Hvis du sender os en ansøgning, sætter vi dig i kontakt med en relevant virksomhed, hvor der er en mulig læreplads.

Din uddannelse på metrobyggeriet
Som lærling på metrobyggeriet vil du typisk komme i lære hos flere forskellige virksomheder, som alle arbejder på byggeriet af den nye metro i København.

  • Du lærer meget, fordi byggeriet er så stort, og der skal løses mange forskellige opgaver.
  • Du bliver god til engelsk, da metrobyggeriet er et internationalt projekt.

Styrk din faglighed hos flere virksomheder
De fleste af virksomhederne arbejder på byggeriet i kortere perioder. Fx skal en virksomhed måske bruge otte måneder på at binde jern og forskalle op til betondækkene på en station. En anden virksomhed skal måske arbejde i to år med at installere ventilation på stationerne. 

Virksomhederne kan derfor ikke ansætte dig som lærling i de 3-4 år, som din uddannelse tager. Men i stedet kan du altså prøve at arbejde for flere forskellige virksomheder.

Hvis der er perioder, hvor der ikke er arbejde til dig på metrobyggeriet, skal du være i skolepraktik. Din arbejdsgiver og din skole vil arbejde sammen med dig om, at du er mest muligt ude på byggeriet og mindst muligt på skolen.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at skrive til laerling@m.dk