DIN SIKKERHED ER VIGTIG FOR OS!

Din sikkerhed er vigtig for os. Derfor vil vi gerne informere dig om vores politik for beskyttelse af personlige oplysninger. Her kan du læse om, hvordan vi behandler de personlige oplysninger, du måtte have givet til os. Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​

Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​ LUK

3. maj 2016

Fuld fart frem for Metroselskabet

2015 blev et særdeles begivenhedsrigt år for Metroselskabet I/S. Året bød på en rekordhøj driftspålidelighed, en passagerfremgang på mere end en million passagerer samt nye store milepæle på metrobyggeriet.

Efter mere end et års arbejde med opsætning af perrondøre på alle metroens overjordiske stationer kunne metroens passagerer endelig profitere af de nye perrondøre i 2015. De nye perrondøre bidragede nemlig allerede det første år i drift til at sikre en højere driftsstabilitet – en driftsstabilitet på 98,8 procent! (98,8 procent af metroens cirka 13.000 daglige afgange forløb planmæssigt).

Om den høje driftsstabilitet var den primære årsag til, at flere passagerer benyttede metroen, skal være usagt. Mere end 57 millioner passagerer betød en passagervækst på cirka en million passagerer sammenlignet med 2014.

Endelig skred byggeriet af metro Cityringen planmæssigt fremad. Året blev indledt med stationsgennembrud på København H metrostation under overværelse af blandt andet den daværende Statsminister og Transportminister samt Københavns Overborgmester.
Alle fire tunnelboremaskiner fik afviklet deres første halvdel af tunnelborearbejdet, således at halvdelen af tunnelarbejdet på Cityringen blev nået i december 2015.

Metroselskabets bestyrelsesformand Henning Christophersen ser tilbage på et hæsblæsende 2015:
”2015 har været et af de mest begivenhedsrige år i Metroselskabet I/S’ historie. Det har været fascinerende at følge tunnelboremaskinerne arbejde sig frem under København, samtidig med at alle stationerne er blevet fuldt udgravet på metro Cityringen. Og så nåede vi samtidig i mål med arbejdet med perrondøre på den eksisterende metro. Det er en vigtig forudsætning for at indfri vores ambitioner om passagervækst i de kommen de år,” siger Henning Christophersen.

Hent Metroselskabets årsrapport 2015

Kontakt
Metroselskabets kommunikationsafdeling, M: 72 42 49 01, E: presse@m.dk