DIN SIKKERHED ER VIGTIG FOR OS!

Din sikkerhed er vigtig for os. Derfor vil vi gerne informere dig om vores politik for beskyttelse af personlige oplysninger. Her kan du læse om, hvordan vi behandler de personlige oplysninger, du måtte have givet til os. Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​

Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​ LUK

1. marts 2018

Alle 17 stationer på Cityringen bliver helt unikke

I takt med at åbningen af Cityringen i midten af 2019 kommer nærmere, begynder stationerne at se mere og mere færdige ud. Ingen af stationernes vægbeklædninger er ens, og alle er udvalgt med stor omhu, fortæller Jesper Malmkjær, som er arkitekt i Metroselskabet.

"Inden vi besluttede, hvordan Cityringens stationer skulle se ud, kiggede vi meget på, hvad de nuværende stationer ”kan” og ”ikke kan”. Og selvom de stationer har et meget rent arkitektonisk udtryk, der er karakteristisk for dansk design, valgte vi, at Cityringens skal have et nyt udtryk.

Forestil dig, at du sætter en tragt i jorden, og lader omgivelsernes farver og materialer dryppe ned på den underjordiske station. Det var nemlig sådan, at vi udviklede hver enkelt af de 17 kommende stationers udseende, som bliver en underjordisk genspejling af byrummet over jorden.

Stationen på Enghave plads er beklædt med røde teglsten fordi størstedelen af de bygninger, passagererne møder, når de kommer op af metroen, er lavet i røde teglsten. Vores håb er, at passagererne kan kende deres hjem-station på farven og materialet i stedet for på stationsskiltet.

Når du kigger på illustrationerne af, hvordan stationerne skal se ud, går det virkelig op for dig, hvor forskellige Frederiksberg og bydelene i København er. For eksempel vil stationen på Skjolds Plads blive beklædt med sølvfarvede paneler med en nubret glasoverflade. Kun én kilometer i fugleflugtslinje derfra ligger stationen Vibenshus Runddel, som bliver beklædt med hvide glaspaneler med kanter i mange farver, som en reference til de store folkemængder, der samles i Fælledparken, hvor stationen er placeret tæt ud mod Vibenshus Runddel."

Klik på billedet for at se illustrationer af alle de farverige og forskellige stationer på Cityringen.

Klik her for at læse flere Byen Rundt-nyheder.