DIN SIKKERHED ER VIGTIG FOR OS!

Din sikkerhed er vigtig for os. Derfor vil vi gerne informere dig om vores politik for beskyttelse af personlige oplysninger. Her kan du læse om, hvordan vi behandler de personlige oplysninger, du måtte have givet til os. Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​

Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​ LUK

2. marts 2018

44 metrostationer og 600.000 passagerer om dagen

Metroen i København har vokseværk, og i takt med at metrolinjerne forgrener sig under byen, og der kommer nye stationer, får flere og flere også muligheden for at tage metroen i fremtiden.

I 2017 tog 63,5 mio. passagerer metroen fra de nuværende 22 stationer mellem Vanløse-Lufthavnen og Vanløse-Vestamager. Allerede næste år kan du hoppe på et metrotog fra yderligere 17 stationer, når Cityringen åbner i sommeren 2019. Så bliver det f.eks. muligt at komme fra Frederiksberg Station til Trianglen på blot otte minutter.
Kort efter at Cityringen er åbnet, kan du fra 2020 også tage med metro fra de to kommende stationer i Nordhavn og i 2024 fra de fem stationer i Sydhavn. Det betyder, at København snart er forbundet af 44 metrostationer.

Hvor mange kommer til at benytte metrostationerne?
Svaret er: rigtig mange. Antallet af passagerer i metroen stiger hele tiden, og i 2030 vil cirka 600.000 stige på metroen på en almindelig hverdag fra både de eksisterende og kommende stationer. Topscoreren over stationer med flest passagerer er Kongens Nytorv, hvor antallet stiger til 95.000 daglige passagerer i 2030. København H indtager andenpladsen med næsten 50.000, der dagligt hopper på metroen herfra.

Se alle stationernes passagertal i 2030 på kortet.

Klik her for at læse flere Byen Rundt-nyheder.