DIN SIKKERHED ER VIGTIG FOR OS!

Din sikkerhed er vigtig for os. Derfor vil vi gerne informere dig om vores politik for beskyttelse af personlige oplysninger. Her kan du læse om, hvordan vi behandler de personlige oplysninger, du måtte have givet til os. Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​

Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​ LUK

2. marts 2018

Guide: Kaffe og gåtur går hånd i hånd

Med forårets indtog bliver himlen lysere, dagene længere og tøjet lidt lettere. Marts er i gang, så find et par gode sko frem, sæt solbrillen på næsen og kom ud i det gode vejr. Byen Rundt guider dig gennem tre dejlige parker, som alle er bedst besøgt med en kop kaffe to go.

160 år gammel universitetshave

Bag de mange år gamle universitetsbygninger på Frederiksberg ligger en lille frodig oase, Landbohøjskolens Have. Haven blev indviet i 1858 og har gennem tiden leveret undervisningsmateriale til botanik og plantekultur. Dog benyttes haven i dag primært af frederiksberggensere, studerende eller andre med hang til et pusterum fra studiebøger eller byens beton.  Når du går gennem haven, vil du nok bemærke, at der på de mange forskellige træer, buske og blomster sidder små mærkater med plantens danske og latinske navn. Vidste du f.eks., at en hængepil hedder Salix alba tristis på latin?

Inden du går på plantejagt, bør du slå et smut forbi Café Væksthuset, et stort drivhus lige ved siden af haven, som serverer knaldgod kaffe og sunde sandwiches. Begge dele er perfekte kompagnonger til en gåtur mellem alt fra krokus til erantis.


Hvor
: Landbohøjskolens Have, Frederiksberg Campus

Kaffe: Café Væksthuset, Grønnegårdsvej 15, 1870 Frederiksberg

 

Nørrebros grønne stribe

I hjertet af Nørrebro løber en lang, grøn stribe af græsplæner og bøgetræer med både legeplads og fodboldbane, som med magnetisk kraft suger børn og barnlige sjæle til sig. Udover legebørn og fodboldspillere suger Nørrebroparken også andre til dig, for den grønne stribe er et slendremekka for kærestepar, klapvognsfamilier og løbeentusiaster. Selv om martstemperaturen i øjeblikket rammer frysepunktet, er Nørrebroparken stadigvæk velbesøgt – og især til en gåtur med en kop kaffe i hånden.

Hvad kaffen angår, er der rigeligt med muligheder. Kaffeglade gader som Stefansgade og Jægersborggade ligger nemlig lige op ad Nørrebroparken. Du kan med vores varmeste anbefaling snuppe en Americano fra Coffee Collective på Jægersborggade med på en gåtur under Nørrebroparkens nøgne trækroner, som i disse dage skyder deres første knopper.

 

Hvor: Nørrebroparken, Nørrebro

Kaffe: Coffee Collective, Jægersborggade 57, 2200 København

 

Et stjernegodt sted at gå

Den stjerneformede militærbase, Kastellet, danner med sine høje volde rammerne om en af Nordeuropas bedst bevarede fæstninger. I dag er området en militærkaserne, der konstant bevogtes af Den Kongelige Livgardes gardere, som to-og-to patruljerer voldene. Området er åbent for alle, så både københavnere og turister spadserer kastellets stier tynde alle ugens dage – eftersigende skulle medlemmer af Kongehuset i ny og næ også lægge vejen forbi Kastellet på deres løbeture. Voldenes højde giver dig godt udsyn til både by- og vandsiden, hvor du med en varm kop kaffe fra Designmuseets Cafe for læberne har udsigt til Den Lille Havfrue, Langelinie og St. Albans Kirke.

 

Hvor: Kastellet, København K

Kaffe: Bredgade 68, 1260 København

 

Et godt tip: Tag din egen termokop med på turen, så du kan springe to go-kopperne over og være med til at passe på miljøet.

 

Klik her for at læse flere Byen Rundt-nyheder.