DIN SIKKERHED ER VIGTIG FOR OS!

Din sikkerhed er vigtig for os. Derfor vil vi gerne informere dig om vores politik for beskyttelse af personlige oplysninger. Her kan du læse om, hvordan vi behandler de personlige oplysninger, du måtte have givet til os. Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​

Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​ LUK

2. februar 2018

Guide: Jazz for mig og jazz for dig

Fingrene løber over kontrabassens strenge, hænderne hopper på klaverets tangenter og trompeterne trutter i takt til trommernes tempo. 'Vinterjazz' er tilbage, og Byen Rundt guider dig gennem en jazzet februar i København.

For 17. år i træk disker Vinterjazz-festivalen op med 600 jazz-koncerter i alle afskygninger og for alle aldre. Er du jazzkyndig musiknørd? Eller måske en nysgerrig førstegangslytter? En ting er sikkert: der er noget for enhver smag.
 
Jazz er et verdenssprog
Den Københavnske jazzscene bliver i februar krydret med kendte navne fra både ud- og indland.
Amerikanske Walt Weiskopf slår den 6/2 de ”musiske pjalter” sammen med både danske og svenske musikere og leverer en koncert i verdensklasse, hvor multietnisk og sprudlende er stikordene, når koncerten spilles i Huset-KBH.
Jazzens moderland, USA, sender også andre af deres talenter mod Danmark i februar. Tyshawn Sorey, den ekstraordinære trommeslager, giver den gas i en livlig forestilling i Brorsons Kirke på Nørrebro den 9/2.
Har du lyst til et anderledes og mindre jazzet indspark i februar, kan du i år også opleve den syriske bryllupssanger og techno-komponist, Omar Souleyman, som indtager Store Vega den 2/2 med mellemøstlig elektronisk musik.

Danske jazzere
Jazzen stammer fra New Orleans, men man skal bestemt ikke kimse af danske jazzmusikere. Det kan du finde bevis på, hvis du lægger vejen forbi, når Jazzduoen,  Bremer/McCoy, fylder Brønshøj Vandtårn med deres særegne jazz, hvor elementer fra reggae, modal-jazz og electronica flyder sammen i unikke rammer.
På Den Sorte Diamant kan du d. 22/2 opleve en genfortolkning af Nicolai Munch-Hansens ”Det Flimrende Lys Over Brabrand Sø”, hvor kunstnere hylder den talentfulde komponist, der mistede livet i 2017.
 
Til de alleryngste
Under temanavnet ”Jazz for Kids” rækker Vinterjazz ud til de alleryngste lyttere gennem leg, dans og fortælling. Som barn eller forælder kan du d. 12. februar glæde dig til familiekoncert med Wafande i Børnekulturhus Ama’r, hvor dans og sang skal sprede glæde og varme. Du kan også tage til Brorsons Kirke d. 17. februar og være med i Master Fatmans Jazzskole, som tager dig med på sambatur til det eksotiske Brasilien.
 
Hér kan du danne dig et overblik over alle de forskellige kunstnere og spillesteder, som er aktuelle under Vinterjazz 2018.
 
Rigtig god festival!

 

Læs flere Byen Rundt-nyheder her