DIN SIKKERHED ER VIGTIG FOR OS!

Din sikkerhed er vigtig for os. Derfor vil vi gerne informere dig om vores politik for beskyttelse af personlige oplysninger. Her kan du læse om, hvordan vi behandler de personlige oplysninger, du måtte have givet til os. Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​

Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​ LUK

Cityringens 17 stationer er nu udgravet

Den sidste, dybeste og sværeste station

Den kommende metrostation ved Marmorkirken er nu fuldt udgravet. Stationen, som bliver knap 40 meter dyb, er ikke kun den sidste af Cityringens 17 stationer, der bliver udgravet. Det er også den dybeste og byggeteknisk mest udfordrende.

For naboerne kan metrobyggeriet også være en udfordring, og det kræver somme tider stor tålmodighed. Vi inviterede to af dem med en tur 40 meter ned gennem den kommende station – se hvordan det gik i filmen ”Metro ved Marmorkirken”.

Nabo til Marmorkirken

”Vores børn kan komme sikkert rundt i byen”

Marianne Skodborggard bor sammen med sin mand og tre børn som nabo til metrobyggeriet ved Marmorkirken. I filmen kan du høre, hvordan hun oplever byggeriet, og hvad hun tænker om den nye metrolinje, Cityringen, der åbner i juli 2019. 

Præst i Marmorkirken

”Når der er kirkelige handlinger, skal der være ro på byggepladsen”

Mikkel Wold er præst i Marmorkirken, der årligt besøges af over en halv million turister. Ofte forbinder man en kirke med fred og ro, men det er svært, når man har et metrobyggeri som nabo. I filmen fortæller han, hvad han synes om den kommende metrostations placering og byggeriet ved kirken.

Barista ved Marmorkirken

”Byen udvikler sig”

Barrista Anna Giraldi kan følge metrobyggeriet ved Marmorkirken på tæt hold, når hun er på arbejde. Hun og gæsterne på kaffebaren Riccos har nemlig udsigt lige ind til byggepladsen. Dog kun over jorden. I filmen kan du følge Anna Giraldi, da hun fik et indblik i, hvad der foregår 40 meter under overfladen.

Station i to etager

Den komplekse station

Stationen ved Marmorkirken er den mest komplekse af stationerne på den nye metrolinje, Cityringen. Der er tale om en unik konstruktion, hvor man af hensyn til kirken og området i det hele taget har valgt at anlægge stationen med sporene oven på hinanden, og ikke på hver side af en perron, som på de øvrige stationer. Det giver særlige udfordringer og har blandt andet krævet en ekstra dyb station. Faktisk bliver den kommende metrostation bliver lige så dyb, som Marmorkirken er høj, nemlig knap 40 meter (uden spir).

Når Marmorkirken station kommer i brug, vil der på en hverdag være knap 11.000 passagerer, der benytter stationen. Det svarer til stationer som Høje Taastrup eller Aarhus H.

Læs mere: