DIN SIKKERHED ER VIGTIG FOR OS!

Din sikkerhed er vigtig for os. Derfor vil vi gerne informere dig om vores politik for beskyttelse af personlige oplysninger. Her kan du læse om, hvordan vi behandler de personlige oplysninger, du måtte have givet til os. Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​

Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​ LUK

Hegnspælen 2014

Metroselskabet Byens Hegn uddelte Hegnspælen 2014 til de bedste projekter i perioden august 2013 til juli 2014. Vinderne blev afsløret ved en prisoverrækkelse 6. november.

Hegnspælen 2014 blev uddelt 6. november på Dansk Arkitektur Center.

Publikumsprisen gik til værket ’Wheel of Niceness’ som kunstnerne Tarik Arnoutovic og Toke Krebs Eskildsen står bag. Det interaktive værk skaber glæde og giver udfordringer til de forbipasserende omkring hegnet på Enghave Plads. Konceptet er enkelt; man drejer på hjulet og lander så på noget, man skal gøre.

Juryprisen gik til den spanske kunstner Juan López Diez for værket THISORDER, der findes ved Østerport station, og er lavet I samarbejde med Den Frie Udstillingsbygning, som ligger overfor. Juryens sagde under voteringen:

”Det er et smukt værk med stor kunstnerisk kvalitet. På samme tid bryder værket hegnet ned og bygger det op. Det arbejder med hegnet, og udfordrer både rum og beskuer. Man bliver ikke færdig med det med det samme.

”Værket har flere betydningslag, der åbner sig for én, hvis man giver det tid. Det er umiddelbart smukt rent grafisk. Det rækker på en gang bagud i tid, og minder om gamle franske film og Den Frie, som ligger på den anden side af vejen. Samtidig har det et næsten futuristisk udtryk, og vidner om det nye, der skal komme.”


Andenpladsen gik til værket Happy Wall af kunstneren Thomas Dambo, og juryen lagde vægt på, at der var tæt løb mellem de to favoritter. Om Happy Wall sagde juryen blandt andet:

"Værket er det gode eksempel på den sjove idé. Det er inddragende og inviterer alle mennesker til interaktion. Udtrykket er solidt og samtidig levende, næsten som flygtige urbane tatoveringer i byens rum. Det er godt tænkt, en stærk idé og meget solidt udført.”

Tredjepladsen gik til værket Byens Engle af Christina Bruun Olsson, ved Nørrebro station. Juryen udtalte:

”Værket rummer en fin hverdagspoesi, der passer godt til stedet. Det er en god idé, der minder os om, at der er noget godt i os alle.”

Årets Jury var:

  • Claus Ankersen, poet, performer og vinder af Hegnspælen 2014
  • Kent Martinussen, adm. direktør for DAC | Dansk Arkitektur Center
  • Jacob Kamp, landskabsarkitet, 1:1 landskab
  • Jytte Høy, billedhugger og medlem af Københavns kommunes billedkunstudvalg
  • Astrid la Cour, kunstnerisk leder af Cisternerne og Møstings Hus v. Frederiksberg Museerne

Læs om alle de 10 nominerede:

Byens Engle
Den Generøse Væg
Happy Wall
Komplimenter
Rotating Waves
Shadow City
THISORDER
Vesterbro overgiver sig aldrig
Weaving Wood
Wheel of Niceness