Billedgalleri: Tria er ankommet

Fredag den 28. marts brød tunnelboremaskinen Tria igennem stationsvæggen på Nørrebros Runddel. Hun er den anden og sidste tunnelboremaskine, der passerer metrobyggepladsen.

3. april 2014

Nørrebros Runddel har atter fået besøg af en af Københavns største boremaskiner. Denne gang er det metrobyggeriets anden tunnelboremaskine, Tria, der er ankommet til byggepladsen efter at have boret strækningen mellem Nørrebroparken og Nørrebros Runddel.

Tunnelboremaskinen Tria er 'søster' til den første tunnelboremaskine Nora. De to tunnelboremaskiner skal bore de samme strækninger - dog parallelt - hvor Nora borer den yderste tunnel, mens Tria borer den tunnel, der er tættest på Københavns centrum. 

Se tunnelboremaskinernes ruter

To-tre uger med døgnarbejde
Mens Tria opholder sig på Nørrebros Runddel, bliver der arbejdet i døgndrift i bunden af skakten. Arbejdet forventes ikke at være støjende, men der vil dog være lys på byggepladsen døgnet rundt, og det er muligt, at tårnkranen ind imellem også vil blive brugt om natten. Når Tria er klar til at fortsætte sin rejse, vil hun fortsætte sin boring mod Nuuks Plads, som er næste metrobyggeplads på ruten.

Se flere billeder ved at klikke på billedet til højre.